Kyst til kyst

En kulturell guidet tur for hele familien. Fremmøte Dal skole alltid 1. søndag i mai klokken 10:00, for dem som skal ha buss. Det er satt et tak for påmelding på 60 deltakere. Turen er 12 km lang og tar ca. syv timer inklusive guiding og pauser.

Turen går langs den røde streken.

Turen går i et vekslende terreng fra fjordlandskap med edelløvskog til innlandsterreng med granskog, fra furumoer og torvmyrer til idyllisk kulturlandskap via historiske plasser. Guidene er lokalkjente og vil gi deg en unik mulighet til å bli kjent med naturen og historien i Nordre Frogn. Se den informative videoen øverst til venstre på denne siden.

Servering
Det blir servert noe å bite i på Søndre Gulbjørnrud etter tre km og et lett måltid på Mindas kafé på Dalsmåsan etter ni km. Vi anbefaler likevel at du tar med egen drikke, matpakke i tillegg til godt skotøy og riktig bekledning.

Parkering
På Dal skole er det parkeringsplass. Derfra går turen til Digerud brygge med stor buss. Vi går hele veien tilbake til Brevik brygge via fem mellomstasjoner. Deltakerne går den siste km tilbake til Dal skole til de parkerte bilene.
Veibeskrivelse til Dal skole.

Sikkerhet
Ved kryssing av Agnormåsan kan du bli våt på bena. Ta med gummistøvler eller bruk fottøy med Goretex-membran. Det kan bli gitt førstehjelp undeveis, kontakt personell med refleksvest.

Distanser/gangtid

A: Digerud brygge – Digerud grendestue 2,2 km/1,5 time E: Måren – Furukollen 7,5 km/4,5 time
B: Digerud grendestue – Agnormåsan 4 km/2,5 time F: Furukollen – Mindas kafé 9 km/6 timer
C: Agnormåsan – Gulbjørnrud 5 km/3,5 time G: Mindas kafé – Dalshagan 10 km/7 timer
D: Agnormåsan – Måren 6 km/4 timer H: Dalshagan – Brevik brygge 12 km/8 timer

ANDRE TURFORSLAG
Frogn på langsTurer i Frogn: Søndre FrognMidtre FrognNordre FrognHåøyaKystkulturstierVinterturer (Eget punkt i hovedmenyen) ║ Festningsmarsjen Oscarsborg