Se hvem som er påmeldt
Deltakerpins
Deltakerpins til alle etter fullført marsj. Motivet er hentet fra Oscarsborg festnings  feltflagg. Hvert år utgis det en ny unik pins.
Distanser/gangtid
A: Heer Sundbrygga 5,5 km/2 timer
B: Sundbrygga Oscarsborg 10 minutter
C: Rundtur Oscarsborg 2,4 km/1 time
D: Oscarsborg Håøya 5 minutter
E: Håøya rundtur 4,1 km/2 timer
F: Håøya - Sundbrygga 15 minutter
Marsjen er ca. tolv km og vil ta seks til syv timer. Det må påventes noe venting pga. festningsbåten er bundet opp 20 min. hver time til egen rutetabell. Marsjen starter på Heer. Deltakerne blir delt opp i passende grupper fra klokken 09:45. Hver gruppe får sin egen guide og en veiviser. Guiden går med refleksvest, veivisern med et godt synlig flagg med tall som lett gjenkjennes av deltakerne. Målgang og utdeling av pins på Sundbrygga. Buss retur Sundbrygga - Heer.

Oscarsborg ligger strategisk og vakkert plassert i Drøbaksundet

.Sikkerhet
Førstehjelp som pleie av gnagsår utføres av den enkelte selv eller med hjelp fra staben (iført refleksvest).
.
Kontakt: oscarsborgfestningsmarsjen.no
Festningsmarsjen 2017
Velykket festningsmarsj 28. mai 2017 Alt gikk på skinner, gode guider, god logistikk og fint vær sikret suksessfaktoren. Billedfremviser og video finner du under Foto - Video - Reportasje.
Litt om marsjen
Søndag 28. mai 2017. En ca. 12 km turmarsj med egen guide og veiviser. Festningsmarsjen Oscarsborg går gjennom et militærhistorisk landskap med mange flotte festningsverk og vakker natur. Historisk formidling gjennomføres på 15 steder, fra Heer skanser i øst via Oscarsborg festning, til Øvre toppbatteri på Håøya i vest. På Heer får vi en oppvisning av Søndenfjeldske musqueteer corps med sine uniformer og kanoner. Unik pins med bilde av Oscarsborgs festnings feltflagg til alle som fullfører. Det er elektronisk påmelding (finnes på denne siden). I år blir det en egen gruppe for de som vil gå raskt gjennom marsjen. Det blir også obliatorisk matpause på Oscarsborg med servering av frukt og muligheter for, toalettbesøk og kjøp av kioskvarer. Gratis bussretur fra Sundbrygga til Heer etter endt marsj.
Arrangementet administreres av Forsvarets avd. for kultur og tradisjon (FAKT) ved Kommandanten og Oscarsborg festningsmuseum, i samarbeid med Frogn historielag, Frognmarkas Venner og Frogn kommune. Oscarsborg Festnings Venner med flere støtter gjennomføringen.Det er gratis parkeringsmuligheter ved Heer skole og ved Kiwi på Heer. Parkeringsvakter anviser på begge steder. Det blir servert drikke på Sundbrygga og på Håøya. Vi anbefaler likevel at du tar med egen matpakke og drikke.Turen avsluttes med pinsutdeling på Sundbrygga. Under følger en kort gjennomgang av turen.
Historiske steder som guides underveis
Heer skole
Før start gir historiker Roy Andersen en kort introduksjon om grunnlaget for bygging av Oscarsborg festning med tilhørende skanser.
Heer skanser
De tre skansene på Heer var beregnet for posisjons- og feltartilleriskyting østover mot Tomtersletta.
Kringerud mitraljøsebatteri
Stillingene her var spesialbygd for franske Hotchkiss-mitraljøser. Dekket området østover mot Ås.
Seiersten skanse
Ble bygget som infanteri- og artilleristillinger, ferdig i år 1900. Her lå også Seiersten hovedgård.
Veisvingbatteriet
Armstrong-kanonene med rester etter antiluftskyts. Dekket området sydover. Øvelsesskyting over hustakene i Drøbak.
Husvik/Kopås
Husviktangen batteri bestrykningskanoner for minefeltet over Drøbakssundet. Kopås, tunge engelske hurtigskytende kanoner for dekning av fjorden sydover.
Oscarsborg festning
Ferdigstilt i 1856. Kraftig opprustet/modernisert fra 1870 til 1905. Festningen sto for senkingen av den tunge, tyske krysseren Blücher 9. april 1940.
Håøya: haubitsbatteriet
Fire 28 cm krombaneskyts. Stort kasserne- system og ammunisjonsmagasin. Dekket området sydover fjorden pluss landmål.
Håøya: nedre & øvre toppbatteri
Nedre: ferdigstilt i 1895. Åtte 12 cm bakladerkanoner, dekket området sydover fjorden og landmål. Øvre: ferdig 1898. Stillinger for to kanoner dekket nærområdet på høyde med og på tvers av Oscarsborg. I 1915 ble det installert antiluftskyts.
Samarbeidspartnere, støttespillere og sponsorer

 
Festningsmarsjen
Før musepekeren over firkantene for informasjon
Fra kyst til kyst
Alltid første søndag i mai. En 12 km lang guidet tur fra kyst til kyst i Frogn. Starter fra Brevik i Nordre Frogn og går via husmannplasser, torvmyrer, krigshistorie og is-trafaikk til Digerud brygge. Påmelding
Frogn på langs
Alltid andre søndag i septemberVi anbefaler årets denne turmarsjen på det sterkeste. Dette er en kulturell opplevelse og vil gi deg et historisk minstepensum fra vår kommune. I tillegg får du opplevelsen av å gå i vakker og variert natur. Påmelding
Frogn på langs hjemmeside
 
Foto - Video -Reportasje   Arbeidsstasjon   Kontakt   Turer i Frogn